Mange ønsker å gå ned i vekt, men mislykkes ofte fordi de ikke lykkes med å strukturere kostholdet sitt. En del er usikre i begynnelsen på hvor ofte de skal spise og hvordan de skal tilberede maten. Det er viktig å finne en bra sammensetting på maten, samt å ha et godt måltidsmønster. For å hjelpe deg med å gå ned i vekt og endre livsstil får du her tilgang på ulike diettplaner som hjelper deg å gå ned fra 1-4 kg i uka. Du bestemmer selv hvilken diettplan du vil følge for å oppnå vektmålet ditt. For å få bedre effekt bør du trene minst to ganger i uka der du blir svett og i tillegg daglig gjennomføre 30 minutters gange.
DIETTEN ER INNDELT I FØLGENDE:
1) Dietter som kun inneholder sunn mat
2) Dietter med våre produkter
A)Helfart, dvs du bruker bare våre produkter
B)Opptrapping fra helfart, dvs 1.uke med overgang fra produkter til mat
C)Halvfart som består av en kombinasjon av våre produkter og mat
D)Jevnvekt, dvs diett som hjelper deg med å stabilisere målvekta.
Ønsker du kun å bruke mat følger du diettplan som kun inneholder sunn mat (Pkt. 1 ovenfor). Ønsker du å bruke våre produkter med eller uten mat kan du velge mellom følgende:
-Få en kickstart og gå raskt ned i vekt i starten, følg punktene fra A-D .
-Ønsker du å bruke mat hele tiden og kombinere med våre produkter gjelder pkt C-D.
Trenger du hjelp, er det bare å kontakte oss i Chatten i butikken.
Hvor mye mat kan du spise?
Bruk din egen knyttneve, handflate og tommel for å beregne hvor mye mat du kan spise (du trenger ikke veie maten) Det er generelt viktig at du spiser mat som består av mye proteiner og lite karbohydrater. Husk å variere ingrediensene på protein, karbohydrater og fett
PROTEIN: En knyttneve av kjøtt, fisk, fugl, skalldyr, egg, cottage cheese, mager kesam, soyaost, bønner og linser.
KARBOHYDRATER (Varme grønnsaker)
En knyttneve grove grønnsaker, for eksempel hvitkål, rotgrønnsaker, brokkoli, erter, mais, blomkål, asparges, gulrot og spinat
KARBOHYDRATER (vannholdige grønnsaker)
En handflate av for eksempel salat, agurk, tomat, paprika, spirer, ruccola, sjampinjonger
FETT:
En halv-en hel tommel fett av for eks. dressing laget med olje, nøtter, avokado. Fett er det mest energitette næringsstoffet. Fett er nødvendig bl.a. for at hjernen skal fungere optimalt og for opptaket av fettløselige vitaminer. Forskere er i dag enige om at vi trenger forskjellige typer fett. Vi trenger å redusere de harde fettene og øke de myke. Unngå helt fett fra kjøttprodukter, melkeprodukter, ost og lettmargarin. Vi trenger mer fett fra fisk, avokado, nøtter og frø. Spis noen av disse matvarene hver dag. Nøtter og frø bør være usaltet, spis opp til en halv dl. pr dag.
FROKOST
.
LUNSJ
Mellommåltid
Kvelds(Velg ett av alternativene under)
Hvordan virker våre dietter?
A) Helfart (kun VLCD produkter)
Benytter du vår vektreduksjonsdiett med våre VLCD produkter spiser du fem måltider pr. dag kombinert med fiber og olje og drikker 2-3 liter vann pr. dag. I tillegg kan du drikke moderate mengder kaffe eller te uten sukker eller melk. Du kan også drikke mineralvann uten karbohydrater i små mengder, maks 500 ml/dag. Du får i deg 500 kcal/dag og alle de nødvendige vitaminer og mineraler i riktig balanse. Det er viktig at olje og fiber brukes i kombinasjon med produktene for å opprettholde normal tarmfunksjon.
Daglig inntak: 3 enheter pr dag av vlcd produkter (NB! 2 vlcd BAR = 1 enhet)
1 VLCD (Varm suppe), 1 shake, 2 vlcd BAR + Psylium, Olje og Omega
FROKOST
LUNSJ
MELLOMMÅLTID
Eks: Chilie, pepper, rosemarin, paprika, karri,
Dette påvirker ikke ketosen.
KVELDS
Hvem og hvor lenge kan en gå på helfart?
Er du frisk og føler deg i fin form kan du gå på helfart. Er du under 18 år, gravid, ammer, har spiseforstyrrelser, er syk eller gammel kan du spise VLCD som et kosttilskudd i kombinasjon med mat (halvfart). Bruker du medisiner må du kontakte legen din. Om du bruker helfart over 3 uker anbefaler vi at du kontakter lege for å sjekke helsestatus.
Hva bør du gjøre når du er ferdig med helfart!
Etter å ha gått på helfart en periode er kroppen tømt for karbohydrater. Kroppen «skriker» etter karbohydrater og dersom du går tilbake til gamle vaner som antagelig bestod av mye karbohydrater så tar kroppen dette raskt til seg og du går raskt opp i vekt igjen. Derfor er det viktig at du spiser mat som består av mye proteiner og lite karbohydrater
PROTEIN
En knyttneve av kjøtt, fisk, fugl, skalldyr, egg, cottage cheese, mager kesam, soyaost, bønner og linser.
KARBOHYDRATER (Varme grønnsaker)
En knyttneve grove grønnsaker, for eksempel hvitkål, rotgrønnsaker, brokkoli, erter, mais, blomkål, asparges, gulrot og spinat.
KARBOHYDRATER (vannholdige grønnsaker)En handflate av for eksempel salat, agurk, tomat, paprika, spirer, ruccola, sjampinjonger.
FETT.
En halv-en hel tommel fett av for eks. dressing laget med olje, nøtter, avokado. Fett er det mest energitette næringsstoffet. Fett er nødvendig bl.a. for at hjernen skal fungere optimalt og for opptaket av fettløselige vitaminer. Forskere er i dag enige om at vi trenger forskjellige typer fett. Vi trenger å redusere de harde fettene og øke de myke. Unngå helt fett fra kjøttprodukter, melkeprodukter, ost og lettmargarin. Vi trenger mer fett fra fisk, avokado, nøtter og frø. Spis noen av disse matvarene hver dag. Nøtter og frø bør være usaltet, spis opp til en halv dl. pr dag.
Opptrapping fra helfart. Dvs. Overgangen fra helfart til mat. (Ned 1-2 kg i uka)
Meny 1. uke på opptrapping fra helfart
Dag 1
Frokost:
MELLOMMÅLTID:
Kvelds
Dag 2-3
Du spiser nå 3 måltider samtidig som du bruker 2 VLCD enheter. Totalt spiser du 5 måltider pr. dag.
Hvor mye mat kan du spise?
Bruk din egen knyttneve, handflate og tommel for å beregne hvor mye mat du kan spise (Du trenger ikke veie maten)
Protein
En knyttneve av kjøtt, fisk, fugl, skalldyr, egg, cottage cheese, mager kesam, soyaost, bønner og linser. Karbohydrater, varme grønnsaker. En knyttneve grove grønnsaker, for eksempel hvitkål, rotgrønnsaker, brokkoli, erter, mais, blomkål, asparges, gulrot og spinat.
Karbohydrater, vannrike grønnsaker
En handflate av for eksempel salat, agurk, tomat, paprika, spirer, ruccola, sjampinjonger.
Fett
En halv-en hel tommel fett av for eks. dressing laget med olje, nøtter, avokado. Fett er det mest en- ergitette næringsstoffet. Fett er nødvendig bl.a. for at hjernen skal fungere optimalt og for opptaket av fettløselige vitaminer. Forskere er i dag enige om at vi trenger forskjellige typer fett. Vi trenger å redusere de harde fettene og øke de myke. Unngå helt fett fra kjøttprodukter, melkeprodukter, ost og lettmargarin. Vi trenger mer fett fra fisk, avokado, nøtter og frø. Spis noen av disse matvarene hver dag. Nøtter og frø bør være usaltet, spis opp til en halv dl. pr dag
FROKOST
Alle ingredienser blandes i en mixer
Ta også 2 ss xtraoil og 1 ts psyllium i 3,5dl vann.
LUNSJ
MELLOMMÅLTID
KVELDS
Andre forslag til kvelds (Velg ett av alternativene under)
Når du har nådd ditt vektmål så kan du gå over til vanlig mat, men som fortsatt består av mye proteiner og lite karbohydrater. Vi vil anbefale deg at du fortsatt bruker noen av våre produkter som et mellommåltid, men dette avgjør du selv.
FROKOST:
LUNSJ
MELLOMMÅLTID
Middag:
Kvelds
Andre forslag til kvelds (Velg ett av alternativene under)